Gepubliceerd op 14 december 2016Dit jaar is voor mij een feestjaar! Mijn bedrijf bestaat in december tien jaar en ik ‘besta’ deze maand vijftig jaar! Vijftig jaar en midden in het leven. Ik kan vijftig jaar terugkijken en ik kan vooruit kijken. De toekomst komt me tegemoet, als een geschenk. Ik ben geworteld in mijn bestaan, bewust van de essentie van het leven. Als je vijftig wordt heb je Abraham of Sarah gezien zegt het spreekwoord. Wanneer ik op www.onzetaal.nl kijk word ik niet geïnspireerd door wat ik daar lees over de betekenis van deze uitdrukking.

 

Nu ik vijftig ben geworden spreekt het beeld van Hans Korteweg in zijn boekje Nog vele jaren mij meer aan. Zijn beschrijving spreekt mij aan omdat ik mezelf als counsellor zie als een vrouwelijke Abraham die mensen van bron tot bron leidt in de woestijn.

 

Wie jarig is trakteert. Voor alle mensen die ik gecoacht heb in de afgelopen tien jaar heb ik daarom een handige ‘creditcard’ gemaakt.

 

Menigeen heeft hem inmiddels per post ontvangen en dragen de card mee in hun portemonnee. Heb je hem nog niet ontvangen en ben je door mij gecoacht? Wil je hem graag ontvangen, laat dan een bericht achter. Nieuwe mensen die bij mij een traject volgen, krijgen de card sowieso na afloop de gesprekken. Ik heb mezelf getrakteerd op deze nieuwe site, wat vind je ervan?

 

Deze week werd ik om twee redenen getroffen door een prachtig nummer van Herman van Veen. Bij het luisteren naar dit lied, dacht aan pittige trajecten waarin ik een tijdje mee mocht lopen. Tegelijk kwam de tekst bij me binnen toen ik moest denken aan de innerlijke pijn van jonge slachtoffers , vluchtelingen en kinderen.

Wie heeft de zon uit jouw gezicht gehaald
Wie heeft het licht in jou gedoofd
Wie heeft je rooie wangen bleek gemaakt
Wie joeg dromen uit je hoofd
Wie brak jouw kleine hart
Kleurde je ogen zwart
Wie is niet nagekomen wat hij heeft beloofd
Wie heeft het lachen in jouw keel gesmoord
Heeft je vuisten zo gebald
Wie heeft dat onbevangen kind vermoord
Dat altijd opstaat als het valt
Wie boog jouw rechte rug
Trapte je speelgoed stuk
Wie brak jouw vleugels in de vreugde van een vlucht

 

Wie is er zo aan jou voorbij gegaan
Wie verraadt hier jouw geloof
Wie hield zich voor het kraaien van de haan
Na de derde keer nog doof
Wie is het die vergat
Dat jij de toekomst had
Wie heeft jou net als ik
Te weinig lief gehad

 

Wie heeft jou net als ik
Te weinig lief gehad

 

Wie jarig is trakteert! Ik ben een gezegend mens omdat ik mag bijdragen aan herstel. Aan het eind van elk jaar geef ik altijd een extra gift aan een goed doel in de hoop dat er hersteld mag worden wat door anderen kapot gemaakt is.

 

Dit jaar gaat de gift naar Het vergeten kind. In Nederland verblijven jaarlijks ongeveer 38.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn. Kinderen die hun onbevangenheid kwijt zijn geraakt.

 

Ik wens je een jaar waarin je je bronnen hebt aangeboord en waarop je aan het eind van 2017 kinderlijk gelukkig en met voldoening op terug kunt kijken!